Një shpërthim i fuqishëm gjëmoi ditën e premte në qendër të Bejrutit. Si rezultat, një person u vra dhe disa të tjerë u plagosën. Shpërthimi ndodhi në një zonë të populluar kryesisht nga të krishterë.

Në vendin e incidentit, mbi të cilin u ngrit një shtullungë tymi të zi, po drejtohen autoambulanca të shumta. Sipas të dhënave paraprake, në vendin e ngjarjes u hodh në erë një makinë e minuar.