Një grup astronomësh nga Universiteti i Marsejës gjeti një tjetër nyje lidhëse ndërmjet galaktikave. Teleskopi orbital “Hubble” për herë të parë morri filmime tre-dimensionale të fijes së materies të errët, e cila lidh "megapoliset yjore".

0Sipas llogaritjeve të astronomëve, fija e materies errët është tepër gjigande për nga gjatësia e saj dhe masa e strukturës. Gjatësia totale e saj është 60 milionë vjet e vjetër, ndërsa pesha është shumë më e lartë se vlerat e parashikuara nga astrofizika moderne.