Në Republikën Popullore Demokratike të Koresë me vendimin e Kreut të vendit Kim Jong-Yun u likujdua "Neni sekret 38", i cili më parë administronte një pjesë të rëndësishme të të ardhurave nga operacionet komerciale jashtë vendit.

Kjo u bë pjesë e përpjekjeve për zgjerimin e funksioneve të qeverisë me qëllim realizimin e reformave ekonomike, njofton agjencia e lajmeve “Kyodo” me referim në burimet e informacionit.

0Sipas të dhënave të tjera, gjoja u likujdua edhe "Neni më sekret 39". Siç është theksuar më parë, ai siguronte monedhën nga operacionet me armë, drogë, kartëmonedha të falsifikuara dhe me një pjesë të burimeve natyrore.