Qeveria shqiptare njoftoi mbi faktin se Franca do t’i dorëzojë Tiranës eshtrat e Mbretit të vetëm të vendit pas marrjes së pavarësisë - Ahmet Zogu - në kuadër të festimit të 100 vjetorit të shtetësisë së Shqipërisë.

0Ahmed Zogu, i njohur gjithashtu si Zogu I Skëndërbeu III, drejtoi Shqipërinë nga viti 1928 deri në vitin 1939, kur trupat italiane pushtuan shtetin ballkanik. Mbreti i dëbuar ndërroi jetë në Paris në vitin 1961. Nipi i tij, Princi i kurorës Leka II, u kthye në Shqipëri 10 vjet më parë dhe u përfshi në punën e qeverisë së vendit.