Trupat e dy policëve indonezianë me grykë të prerë dhe shenja torturash u gjetën nga kolegët e tyre në ishullin Sulawesi, ku viktimat hetonin veprimtarinë e islamikëve.

Siç njofton departamenti i policisë, rojet e rendit u zhdukën në fillim të tetorit, kur ata u dërguan për verifikimin e njoftimeve mbi ekzistencën e kampit të trajnimit të militantëve në Sulawesi.

0Autoritetet indoneziane për më shumë se 10 vjet po luftojnë me ekstremistët, të cilët, nga ana e tyre, në mënyrë periodike kryejnë sulme ndaj banorëve paqësorë, nga të cilët me vdekjeprurësi, ku u derdh më shumë gjak, ishte shpërthimi i kryer në një zonë turistike në Bali në vitin 2002.