Lëvizja radikale “Taleban” morri mbi vete përgjegjësinë për heqjen në erë të kamionit me municione në bazën e përbashkët të NATO-s dhe ushtrisë së Afganistanit në lindje të vendit.

0Terroristi kamikaze në makinën e minuar shpartalloi me shpejtësi të madhe portat e bazës ushtarake dhe detonoi eksplozivin. Si rezultat u lënduan rreth 60 vetë. Midis viktimave ka dhe banorë të fshatrave përreth, duke përfshirë edhe fëmijë.