Verkhovna Rada (parlamenti) e mbledhjes së re do të takohet në seancën e saj të parë më 17 dhjetor. Për këtë njoftoi Kreu i komisionit parlamentar Vladimir Makeenko.

Sipas fjalëve të tij, në mbledhje do të krijohet një grup i ri pune, i cili do të merret me formimin e fraksioneve dhe grupeve të deputetëve në bazë të rezultateve të zgjedhjeve.

Zgjedhjet në Verkhovna Rada do të mbahen më 28 tetor të vitit 2012.