Disa persona të panjohur përdhosën natën, në të gdhirë të 16 tetorit, varrin e Moshe Dayan.

Njoftohet se në pllakën e varrit të ushtarakut izraelit dhe burrit të shquar të shtetit ishte shkruar "Ministri i dështimit. Në emër të viktimave". Me fjalën dështim (ha mehdal) në Izrael quajnë mosgadishmërinë e vendit për luftën e Ditës së Gjykimit, në të cilën Izraeli ka pësuar humbje të konsiderueshme. Gjatë kohës së kësaj lufte Moshe Dayan kryesonte Ministrinë e Mbrojtjes.