Sportisti austriak Felix Baumgartner vendosi tre rekorde botërore gjatë kërcimit të djeshëm nga stratosfera.

Sipas të dhënave të telemetrisë, lartësia e ngjitjes në stratosferë i tejkaloi 39.100 m dhe lartësia e kërcimit pasues ishte 39.044 m - dy rekorde të reja botërore.

Galeria fotografike: Felix Baumgartner: hedhja me shpejtësinë e zërit

Në sekondën e 48 të fluturimit të lirë Felix arriti një shpejtësi prej 1173 km / h, theu barrierën e shpejtësisë së zërit dhe vazhdoi të rrisë shpejtësinë. Shpejtësia maksimale e rënies së lirë të Baumgartnerit, e konfirmuar zyrtarisht nga Forcat Ushtarake Ajrore të SHBA-së, ishte e barabartë me1342 km / h - rekordi i tretë botëror gjatë një misioni të vetëm.