Kompania “Heritage Auctions” siguroi më shumë se 1 milion dollarë në një ankand për meteoritët. Në veçanti, për 330 mijë dollarë u shit meteoriti hënor me peshë 1,8 kg, i cili u shndërrua në meteoritin më të madh në historinë e meteoritëve hënorë të nxjerrë në ankand.

Sipas të dhënave të organizatorëve të ankandit, blerës gjeti dhe meteoriti i vetëm që vrau një qenie e gjallë. Meteoriti, i cili ra në vitin 1972 mbi një lopë, u shit për rreth 1.3 mijë dollarë.

0Megjithatë, nuk u shitën të 125 meteoritët e nxjerrë në ankand. Në veçanti, askush nuk dëshiroi të blejë meteoritin e rënë në shkretëtirën afrikane Kalahari, i cili për nga forma i ngjan kokës së një njeriu që është duke thirrur.