Në jug-lindje të Turqisë në një rajon malor në betejën me ushtarakët, të cilët vunë në përdorim helikopterët, u vranë 6 militantë Partisë Punëtore të Kurdistanit. U vranë gjithashtu një ushtar dhe një fermer lokal, 4 ushtarë dhe tre militantë u plagosën.

Partia Punëtore e Kurdistanit, e cila është shpallur si organizatë terroriste në Turqi, SHBA dhe BE, prej më shumë se 30 vjet udhëheq luftën guerrile për krijimin e shtetit të pavarur të kurdëve.