0Separatistët flamandë korrën një fitore impresinuese në zgjedhjet e sotme komunale në Belgjikë. Në Antwerp, një nga qytet port më të mëdha të Evropës, fitoi Lideri i nacionalistëve Bart De Wever, ndërsa në gjithë Flandrën organet lokale kaluan nën kontrollin e separatistëve. Rezultati i zgjedhjeve mund të prishë ekuilibrin delikat të pushtetit në vend.0"Kjo është një e dielë me kolor verdhë e zi!" - deklaroi Bart De Wever, duke iu referuar ngjyrave të flamurit flamand dhe partisë së tij. Ai aty për aty i bëri thirrje Kryeministrit të Belgjikës Elio Di Rupo për të filluar negociatat mbi krijimin e konfederatës.