Kjo iu bë e ditur gazetarëve nga Sekretari për shtyp i Presidentit rus Dimitri Peskov. Sipas fjalëve të tij, u diskutuan çështjet aktuale të axhendës sociale dhe ekonomike dhe situata ndërkombëtare me theks të veçantë mbi gjendjen në Damask.

Në takim morrën pjesë Kryeministri Dimitri Medvediev, Zëdhënësi i Dumës Shtetërore Sergei Narrishkin, Kryetarja e Këshillit të Federatës Valentina Matvienko dhe krerët e Ministrisë së Punëve të Jashtme, Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shërbimit Federal të Sigurisë (FSB).