Rusia dhe India po fillojnë zhvillimin e testimeve të fluturimit të raketës më të fundit supersonike kruz “BrahMos” të bazimit ajror, lëshimet e para të së cilës planifikohen për në vitin 2013, njoftoi Zëvendësdrejtori i parë Përgjithshëm i Bashkimit shkencoro-prodhues të industrisë ruse të makinandërtimit Aleksandër Dergaçov.

"Aktualisht ne kemi një raketë praktikisht të përfunduar dhe ka filluar adaptimi për të i avionit "Su-30MKI", - u shpreh Aleksandër Dergaçov.

0Sipas fjalëve të tij, raketa ka kaluar tashmë kompleksin e testimve në terren dhe është gati për provat e fluturimit.