Hipoteza në lidhje me mundësinë e klonimit të dinosaurve nga fosilet e gjetura është e paqëndrueshme. Ky konkluzion përmbahet në raportin e shkencëtarëve australianë nga Universiteti i Murdoch.

0Ekspertët studiuan indin kockor, të marrë nga eshtrat e zogjve Moa. Këto kafshë kanë jetuar në Zelandën e Re dhe u zhdukën plotësisht nga aborigjenët rreth 600 vjet më parë. Shkencëtarët arritën të gjenin se sasia e ADN-së në indin kockor zvogëlohet me kalimin e kohës. Molekulat e tij të fundit zhduken pas 6.8 milionë vjet. Dinosaurët u zhdukën nga faqja e dheut rreth 65 milionë vjet më parë, domethënë shumë kohë para pragut kohor kritik të ADN-së.