Një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Oksfordit ka bërë një zbulim në fushën e matematikës, duke provuar se botët paralele ekzistojnë në të vërtetë.

Konkluzioni kryesor i zbulimit konsiston në faktin, se strukturat e degëzuara të ngjashme me shkurret, që lindin nga ndarjet e Universit në struktura të vetvetes së tij, shpjegojnë natyrën probabilistike të efekteve mekanike kuantike.Kjo do të thotë që në mënyrë të pashmangshme ne jetojmë vetëm në një prej shumë botëve paralele dhe jo në të vetmen botë, pohojnë shkencëtarët.