Në Campus Martius në Romë arkeologët spanjollë zbuluan vendin e saktë të vrasjes së Julius Ceaser. Gjatë gërmimeve në vendin e teatrit të parë prej guri Pompey shkencëtarët gjetën një pllakë çimentoje, e cila duket qartë se nuk është pjesë përbërëse e konstruksionit të brendshëm të ndërtesës dhe përfaqëson në vetvete monumentin e njërit prej burrave më të madhenj të antikitetit.

0Sipas mendimit të ekspertëve, piedestali me përmasa tre metra në gjërësi dhe dy metra në lartësi u vendos në vendin e vrasjes së Julius Ceaser gjatë mbretërimit të nipit dhe trashëgimtarit të tij - Perandorit Augustus.