Ditën e enjte, më 11 tetor, u njoftua se ushtarakët në Ukrainë po trajnojnë në një oqeonarium në Sevastopol delfinët luftarakë. Aktualisht stërvitjeve po u nënshtrohen 10 gjitarë.

Delfinët-afalin (Tursiops) po i trajnojnë për sulme kundër anijeve dhe diversantëve. Për këtë qëllim kafshët pajisen me armë. Në kokat e delfinëve fiksohen pistoleta ose thika.

0Përveç Sevastopolit, në botë ekziston vetëm një qendër trajnimi për delfinët ushtarakë. Ajo ndodhet në SHBA, në qytetin San Diego.