Turqia dyshonte se avioni civil sirian i ulur me detyrim për kontroll në Ankara, i cili po fluturonte nga Moska për në Damask, mund të transportonte komponente për prodhimin e raketave.

Gjatë kontrollit forcat speciale turke gjetën në bordin e avionit të ndaluar pajisje të komunikimit, radiomarrëse dhe aparatura zhurmuese aktive. Këto pajisje u konfiskuan. Turqia deklaroi se pajisjet e gjetura në avion nuk kishin të bënin fare me Rusinë. Më pas aeroplani u lejua të vazhdojë fluturimin e ndërprerë.