Peshkopi i qytetit Iquique të Kilit Marco Antonio Ordenes Fernandez hoqi vullnetarisht rasën e vet të klerikut për shkak të akuzave për ngacmime seksuale dhe homoseksuale, të ngritura nga një djalosh 15-vjeçar që punonte në altar. Prifti mohon kategorikisht tendencën për pedofili si dhe orientimin e vet seksual jotradicional.

0Kisha Katolike e Kilit po vazhdon hetimin, duke u bazuar në dëshmitë e djalit të ri të altarit. Aktualisht Marco Antonio Ordenes Fernandez është hierarku më i lartë në Kili, që dyshohet për abuzim seksual ndaj të miturve.