Krerët e krahut ushtarak të grupit islamik Hamas njoftuan gazetarët se në mëngjesin e 10 tetorit ata luftuan me "pushtuesit sionistë" në lindje të qytetit Rafah. Ky është njoftimi i parë zyrtar i pjesëmarrjes së drejtpërdrejtë të anëtarëve të Hamasit në përleshjet me ushtarët izraelitë në javët e fundit.

Ushtarët izraelitë kanë kryer një operacion anti-terrorist në këtë zonë të mërkurën në mëngjes dhe janë qëlluar nga militantët palestinezë. Nuk ka asnjë të dhënë për lëndime nga të dyja palët.