Çmimi Nobel në Kimi iu dha amerikanëve Robert Lefkowitz dhe Brian Kobilka për studimin e punës së receptorëve të qelizave të gjalla, njoftoi Komiteti Mbretëror (Royal) Nobel.

0Ditën e enjte do të bëhet i ditur emri i shkrimtarit apo poetit, të cilit do t’i dorëzohet Çmimi Nobel për Letërsi në vitin 2012. Më parë, këtë javë, u shpallën fituesit e çmimeve në fushën e Mjekësisë dhe Fizikës.