India synon të vendosë një gjobë për vonesën në modernizimin e aeroplanmbajtëses "Vikramaditya". Çështja e kompensimit pritet të diskutohet në një takim të ministrave të mbrojtjes të Rusisë dhe Indisë më 10 tetor 2012.

Shuma e saktë e sanksioneve nuk është përcaktuar ende. Ajo mund të arrijë deri në 6 miliardë rupi ($ 114.400.000) - 5% të vlerës së transaksionit për riparimin dhe modernizimin e "Vikramaditya". Shuma e gjobës do të rritet për çdo muaj vonesë.