Lauratë të çmimit Nobel në fushën e Mjekësisë dhe Fiziologjisë për vitin 2012 u shpallën japonezi Shinya Yamanaka dhe John Gurdon nga Britania e Madhe për hulumtimet e tyre në fushat e qelizave burimore dhe klonimit të kafshëve.

0Shpallja e fituesive të çmimit Nobel në Mjekësi hapi javën e nominimit të laureatëve Nobel për vitin 2012. Për këtë vit vlera e çmimit Nobel rezulton në rreth 1.2 milionë $.