Qendra e vullkanologjisë dhe e reduktimit të rreziqeve gjeologjike në Indonezi ngriti nivelin e alarmit për vullkanin Bromo, i cili lokalizohet në pjesën lindore të ishullit kryesor indonezian Java, deri në nivelin e dytë ("të alarmit") dhe ndaloi afrimin pranë kraterit të tij në rrezen më pak se një kilometër, njofton të premten gazeta "Jakarta Post".

Vullkani Bromo është relativisht i vogël dhe ndodhet larg nga pikat më të afërta të mëdha të banimit - në qendër të pjesës së mbetur nga shpërthimi i supervullkanit të lashtë Caldera në pllajën e lartë Tenger.