Gazeta vjetër në Izrael "Haaretz" nuk u publikua më 4 tetor. Me vendim të kolektivit të botimit, i cili ka dalë në dritë që në vitin 1919, puna për publikimin e tij u pezullua. Në këtë mënyrë bashkëpunëtorët janë duke protestuar kundër masave për daljen nga kriza, të përgatitura nga pronarët e gazetës.

"Haaretz" është botimi i dytë i mediave izraelite, stafi i të cilit vendosi të shpallë grevë për të protestuar kundër veprimeve të bordit të menaxhimit. Gazetarët e gazetës "Maariv", botim i dytë më i madh në Izrael, po vazhdojnë aksionet e protestës dhe dolën dje në demonstratë pranë rezidencës së Kryeministrit. Në botimin "Maariv" tashmë kaloi vala e pushimeve nga puna, të lidhura me krizën që po përjeton aktualisht botimi.