Në Belgjikë po zhvillohet greva 24-orëshe e bashkëpunëtorëve të hekurudhave. Si rezultat është paralizuar lëvizja e trenave në të gjithë vendin. Është ndërprerë edhe komunikimi i shpejtësisë së lartë midis Parisit dhe Londrës.

Greva filloi të martën në mbrëmje. Sot në mëngjes dhjetëra mijëra belgë u detyruan të shkojnë në punë me makina private, gjë që shkaktoi bllokime të shumta të trafikut në rrugë.

0Bashkëpunëtorët e hekurudhave protestojnë kundër planeve për të reformuar sistemin e lëvizjes hekurudhore në Belgjikë.