Pjesëmarrësit e trazirave masive në qytetin Motozintla të shtetit Chiapas në jug të Meksikës, të cilët mbetën të pakënaqur me rezultatet e zgjedhjeve lokale, më 1 tetor liruan 80 të burgosur.

Përveç kësaj, protestuesit i vunë zjarrin ndërtesës së bashkisë dhe dy makinave të policisë. Gjatë trazirave policia arrestoi më shumë se 30 protestuesë.

0Së fundmi, më 18 shtator, në Meksikë ndodhi një tjetër arratisje e madhe e të burgosurve. Atë radhë nga burgu në qytetin Piedras Negras, shteti Coahuila, u arratisën 132 persona.