Në Japoni do të ndërtohet një central të ri bërthamor. Kompania-operatori J-Power morri vendimin të rifillojë ndërtimin e stacionit "OMA" në Prefekturën Aomori, pasi të marrë pëlqimin e autoriteteve lokale.

0Ndërtimi i elektrostacionit atomik filloi në vitin 2008 dhe planifikohej që ai të përfundonte deri në nëntor të vitit 2014. Pas aksidentit në “Fukushima-1” në mars të vitit të kaluar, të shkaktuar nga tërmeti shkatërrues dhe cunami, ndërtimi i "OMA" u pezullua, edhe pse kishte përfunduar rreth 40% e punës.