Sot, më 1 tetor, Republika e Qipros feston tradicionalisht Ditën e Pavarësisë. Në vitin 1960, Qipro fitoi pavarësinë e shumëpritur dhe u bë një shtet sovran. Kjo festë në vend festohet në shkallë të gjerë.

Në këtë ditë familjet mblidhen së bashku dhe ftohen mysafirë. Përveç kësaj, më 11:00 sipas orës lokale fillon parada ushtarake.

0Pasi dëgjohen tingujt e fundit të fanfarëve festivë, fillojnë festimet masive, të cilat vazhdojnë deri vonë në mbrëmje. Në programin e festës gjithmonë përfshihen shfaqje teatrale, koncerte në rrugë me pjesëmarrjen e yjeve të estradës dhe cirkut.