Tajfuni "Dzhelavat", që gjëmonte në rajonin e ishullit japonez Hokkaidō, po drejtohet drejt Ishujve Kurile me një shpejtësi prej 75 km/h.

Viktimat të tij u bënë tashmë 2 persona - në Prefekturat Okinawa dhe Mie. Numri i të plagosurve rezultaon në më shumë se 160 persona.

0Shpejtësia maksimale e erës në qendër të tajfunit arrin 35 m/s. Në prag ai kaloi përgjatë bregdetit të Ishullit Honshu, duke goditur Tokion. Për shkak të goditjes së dukurisë natyrore në jug të vendit u ndërpre qarkullimi hekurudhor dhe u anuluan më shumë se 500 fluturime.