Zgjedhjet e para të drejtpërdrejta presidenciale në historinë e Republikës Çeke do të mbahen më 11 dhe 12 janar - në këto ditë do të mbahet raundi i parë i votimit, njofton Radio Praha me referim te Kryetari i Dhomës së lartë të parlamentit Milan Stech.

Raundi i dytë, në rast nevoje, do të mbahet më 25 dhe 26 janar.

0Më parë, Kreu i shtetit çek zgjidhej nga parlamenti, por në sfondin e akuzave në rritje mbi korrupsionin dhe nepotizmin, të nominuar nga publiku në adresë të deputetët të partive, parlamentarët vendosën të ndryshojnë sistemin zgjedhor.