Si rezultat i shpërthimit në qendër të qytetit Khost në lindje të Afganistanit u vranë tre ushtarë të NATO-s dhe disa banorë vendas. Më shumë se 20 persona u plagosën. Përfaqësuesi i Ministrisë së Brendshme deklaroi se ai u vra gjithashtu komandant i forcave të policisë të reagimit të shpejtë të provincës Khost.

0Akti terrorist u realizua nga një terrorist kamikaze, qëllim i të cilit ishte patrulla e forcave të koalicionit ndërkombëtar.