Statuja e famshme e Budës, të cilën në vitin 1930 e vodhën nazistët, rezultoi se ishte e gdhëndur nga një meteorit që ra në Tokë rreth 15 mijë vjet më parë, shkruan “The Guardian”.

Shkencëtarët kryen një studim të statujës dhe analiza tregoi se material për krijimin e Budës shërbeu një lloj i veçantë i hekur të pasur me nikel - një metal jashtëzakonisht i rrallë, i cili përmbahet në meteoritet. Studiuesitt gjithashtu supozojnë se meteori, nga i cili është gdhëndur statuja ra në Tokë rreth 15 mijë vjet më parë midis Mongolisë dhe Siberisë.

Gjatë rënies meteoriti u shpërbë në 250 copa, disa prej të cilave u bënë pjesë e koleksioneve private.