Autoritetet siriane do të krijojnë një gardë të re elitare. Ajo do të përbëhet nga 60 mijë luftëtarë të trajnuar, njoftuan mediat perëndimore me referim në të dhënat e zbulimit. Baza e divizionit do të përbëhet nga njësi të policisë së armatosur që vepron tani, shtylla kurrizore e të cilës përbëhet nga alavitët etnikë.

Garda do të përshtatet për nga struktura dhe detyrat që do të duhet të plotësojë me Korpusin e Gardës Revolucionare Islamike. Me trajnimin e saj do të merren në Siri instruktorët iranianë.