RIKEN është Qendra Japoneze e Kërkimeve, ku një grup shkencëtarësh për herë të parë në praktikë përftoi elementin kimik e 113-të të sistemit periodik të Mendelejevit.

Në vitet 1940 mbi mundësinë e krijimit të elementit të 113-të kimik folën fizikantët sovjetikë - bërthamorët, por e gjitha kjo mbeti në teori.

Në vitet e ardhshme, shkencëtarët amerikanë zbuluan elementet 93-104, ndërsa sovjetikët 104-106, gjermanët 107-112 gjermane dhe tani japonezet krijuan elementin e ri 113.