Themeluesi i burimit të Internetit WikiLeaks Julian Assange foli përpara përfaqësuesve të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së nëpërmjet një lidhje video. Telekonferenca u organizua nga kanali televiziv “Russia Today” nga Ambasada e Ekuadorit në Londër.

Shumica e fjalimit të Julian Assange i kushtohej veprimeve të paligjshme të autoriteteve amerikane kundër nënpunësit të thjeshë Bradley Manning, nga i cili ai morri materialet e korrespondencës diplomatike dhe ushtarake amerikane. Ai prej 856 ditësh ndodhet në burg pa akuza.

0Julian Assange vetë nuk është larguar nga Ambasada e Ekuadorit në Londër tashmë për tre muaj. Pozitën e tij aktuale Julian Assange e konsideron si perndjekje politik nga ana e SHBA.