Në takimin e zhvilluar në prag në Nju Jork në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për Lindjen e Mesme anëtarët e Këshillit të Sigurimit sërish rrënjësisht u pëçanë në vlerësimin e situatës në Siri.

SHBA i bënë thirrje Presidentit Bashar Al-Assad të japë dorëheqjen vullnetarisht, Franca kërkoi mbrojtjen e rebelëve, ndërsa Rusia ruajti pozitën e mos ndërhyrjes.

Me një deklaratë të mprehtë, të drejtuar ndër të tjerash edhe kundër Rusisë, foli Kryeministri i Britanisë së Madhe David Cameron.

0Një tjetër moment skandaloz provokoi Sekretarja amerikane e Shtetit Hillary Clinton. Ajo qëndroi të dëgjonte fjalimin e Ministrit të Jashtëm të Rusisë Sergei Llavrov. Para fillimit të fjalimit të tij Sekretarja e Shtetit u ngrit dhe u largua - zyrtarisht në takimin e radhës dypalësh.