Lidhja e Shteteve Arabe bëri thirrje për miratimin e një ligj për të mbrojtur besimtarët. Me deklaratën përkatëse foli në takimimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së Kreu i organizatës “Nabil Elaraby”. Siç njofton Agjencia “Associated Press”, Liga e Shteteve Arabe bën thirrje për njohjen e blasfemisë si krim penal.

Nabil Elaraby e shpjegoi këtë propozim me rrezikun që vjen nga fyerja e ndjenjave të besimtarëve, sepse në një analizë përfundimtare, kjo mund të kërcënojë paqen dhe sigurinë në shkallë globale.

0Duma Shtetërore e Rusisë do të marrë në konsideratë projektligjin mbi përgjegjësinë për fyerjen e ndjenjave të besimtarëve. Dokument është dorëzuar tashmë në dhomën e ulët të parlamentit.