Në Athinë, manifestimi i mijëra banorëve i drejtuar kundër masave ekonomike shtrënguese që qeveria greke pranoi në këmbim të kredive nga BE-ja dhe FMN-ja, u shndërrua në një kryengritje të një shkalle të gjerë.

Siç njoftojnë mediat greke, janë arrestuar më shumë se 100 persona, 20 u arrestuan dhe u sollën para drejtësisë.

Kolona, e cila në prag u zhvillua pranë ndërtesës së parlamentit në qendër të Athinës, kishte deri në 70 mijë persona. Policia përdori gaz lotsjellës për të mbajtur njerëzit të gatshëm për të sulmuar parlamentin.

0Protestuesit hodhën oficerë të zbatimit të ligjit gurë dhe shishe me kokteje shpërthyese.