Ekipi i shkencëtarëve nga Zelanda e Re arriti në përfundimin se sekreti i martesës së suksesshme qëndron në konsumimin e përbashket të dozave jo të mëdha të alkoolit nga të dy bashkëshortët.

Çiftet, të cilat së paku një herë në javë, ulen dhe pinë një shishe verë së bashku, i gëzohen dhe më shumë jetës familjare, se sa bashkëshortët që nuk pinë, shprehen studiuesit.

0Kështu, gratë që pijnë me bashkëshortin e tyre të paktën një herë në javë, rezultaojnë të jenë 4 herë më të lumtura sesa gratë që nuk konsumojnë alkool. Burrat në këtë rast rezultojnë rreth 3 herë më të lumtur, se përfaqësuesit e gjinisë së fortë, të cilët nuk e aplikojnë këtë praktikë me gratë e tyre.