Një përkeqësim i rëndësishëm i situatës makroekonomike ndodhi sot në Spanjë. Indeksi i Bursës së Madridit ra me 2,27%. Në të njëjtën kohë në mënyrë të menjëhershme u zhvlerësuan obligacionet spanjolle të thesarit.

Raundi i ri i krizës nuk është shkaktuar vetëm nga përkeqësimi i vazhdueshëm i situatës ekonomike dhe financiare në Spanjë. Siç vuri në dukje sot, gazeta londineze "Financial Times", kriza në këtë vende të eurozonës po përkeqësohet në kuadër të ndrojtjes në lidhje me daljen e mundshme të Katalonjës nga përbërja e Spanjës.

0"Zgjedhjet lokale e caktuar papritmas në Katalonja hapin rrugën për shpalljen e pavarësisë së kësaj pjese të vendit", - rrëfen publikimi.