Porcioni më i madh në botë i sallatës me perime u përgatit në Rumani, në qytetin Pantelimon pranë Bukureshtit.

Për përgatitjen e gatimit më të mëdha në botë vegjetarian nga një mijë vullnetarë rumunë u deshën 19050 kg perime, një tas me gjatësi 18 m e gjerësi 3 m dhe rreth 8 orë.

0Për të realizuar planin e menduar, vullnetarët prenë kilogramët e domateve, marules, trangujve, specave, karrotave, qepëve, ullinjve, dhe pastaj të gjitha këto i përzienë me 800 litra vaj ulliri dhe kripë. Kjo ishte një përpjekje e suksesshme për të hyrë në Librin e Rekordeve Gines.