Presidenti i Administratës Kombëtare të Palestinës Mahmoud Abbas është i gatshëm të rifillojë bisedimet paqësore me Izraelin, në qoftë se ai pranon të ndalojë ndërtimin e vendbanimeve të reja. Për këtë deklaroi përfaqësuesi i Administratës Kombëtar të Palestinës Saeb Arekat në bisedimet për rregullimet në Lindjen e Mesme. Sipas fajlëve të Saed Arekat, Mahmoud Abaz e shprehu këtë qëndrim gjatë një takimi me përfaqësuesit e komunitetit hebre në SHBA në Nju Jork.

0Bisedime të drejtpërdrejta për paqe midis Izraelit dhe Palestinës nuk janë kryer që nga shtatori i vitit 2010 për shkak të mosmarrëveshjeve mbi vazhdimin e ndërtimit të vendbanimeve hebreje në territoret, të cilat palestinezët i konsiderojnë të tyret.