Themeluesi i burimeve të Internet WikiLeaks Julian Assange planifikon të flasë me lidhje video në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Ai vetë ndodhet në Ambasadën e Ekuadorit në Londër. Misioni i Ekuadorit në OKB këmbëngul gjatë shqyrtimit të çështjes së tij themeluesi i WikiLeaks duhet të ketë mundësinë të flasë së bashku me Ministrin e Punëve të Jashtme të vendit Ricardo Patiño.

0Ekuadori i dha azil politik Julian Assange më 15 gusht. Ai nuk mund të largohet nga territori i misionit diplomatik të këtij vendi në Londër, sepse policia britanike ka për synim ta arrestojë dhe ta dërgojë atë në Suedi.