Ndërtesa e parlamentit në Madrid u rrethua plotësisht nga barriera metalike dhe nga policia gjatë përgatitjes së aksionit protestë të quajtur Occupy Congress. Aksioni kundër politikës ekonomike të qeverisë së Spanjës, siç pritet, fillon rreth orës 18:30 sipas kohës lokale. Gjithsej rreth Parlamentit do të vendosen rreth 1.300 oficerë policie, të cilët do të duhet të bllokojnë qasjen në ndërtesën për protestuesit.

0Në demonstratë do të marrin pjesë me mijëra spanjollë, të cilët mbërritën në Madrid nga i gjithë vendi. "Demokracinë ne na e kanë rrëmbyer, por më 25 shtator ne kemi ndërmend ta shpëtojmë atë", - thuhet në një manifest të fushatës. Protestuesit kërkojnë shpërbërjen e parlamentit dhe zgjedhje të parakohshme.