Dy marinsat amerikanë do të dalin përpara gjykatës ushtarake në lidhje me rregistimin video të postuar në Internet, në të cilin ushtarët urinojnë mbi trupat e talibanëve të vdekur në Afganistan.

Rreshterët e shtabit Jozefi Chamblin dhe Edward Deptola akuzohen, veçanërisht për përmbushjen e obligimeve të tyre në mënyrë të pahijshme nën mbikëqyrjen e vartësve. Tre ushtakë të tjerë, që kishin të bënim me çështjen e video- skandaloze, në gusht iu nënshtruan dënimeve disiplinore.

0Rregjistrimi i gajtë rreth 40 sekonda u shfaq në Internet në janar të këtij viti. Pentagoni atëherë e quajti sjelljen e trupave ushtarke amerikane për të ardhur keq, duke premtuar se fajtorët do të ndëshkohen.