Ministri i Kulturës i Iranit Mohammad Hosseini deklaroi se vendi i tij bojkoton çmimin Oskar për shkak të filmit anti-islamik "Pafajësia e myslimanëve" të krijuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

0Mohammad Hosseini e quajti këtë film "fyerje të papranueshme për profetin e Islamit", si dhe bëri thirrje që të bojkotojnë "Oskar" dhe vendet e tjera islamike.