Parlamenti Europian nuk pranoi të njohë parlamentin e ri të Bjellorusisë. Për këtë flitet në deklaratën e Presidentit të tij Martin Schulz, të postuar për faqen zyrtare të Internetit të Parlamentit Europian.

0Duke vënë në dukje se zgjedhjet në Bjellorusi nuk i plotësuan standardet ndërkombëtare për një proces zgjedhor të drejtë dhe transparent dhe përbënin në vetvete një tallje ndaj mekanizmave demokratike Martin Schultz deklaroi se është i pamundur rifillimi i marrëdhënieve zyrtare të Parlamentit Evropian me Kuvendin Kombëtar ligjvënës të Bjellorusisë.