Trazira masive u zhvilluan ditën e dielë në burgun më të madh grek Koridallos në periferi të Athinës. Të burgosurit e tre ndërtesave refuzuan të ktheheshin pas një shëtitje në qelitë e tyre, dogjen çarçafët dhe veshjet, hodhën gurë përmes hekurave në rrugë.

0Në këtë moment rebelon vetëm një korpus, i cili është rrethuar nga të paktën dhjetë toga të forcave speciale të policisë. Sipas versionit të policisë, trazirat u provokuan nga të burgosurit myslimanë, të cilët protestonin kundër filmit anti-islamik "Pafajësia e myslimanëve".